Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2011-11-24, 08:53   #1
DrD
 
Reg.datum: apr 2011
Inlägg: 319
Sharp$: 819
Standard

Vilka spelbolag...?


2011-11-24 07:49

Nätbetalningar till spelbolag kan stoppas

Snart kan ett licenssystem för utländska spelbolag vara verklighet, där betalningar över nätet till svartlistade spelbolag blockeras, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Det är EU-parlamentet som har bett EU-kommissionen att undersöka frågan


I Sverige finns en politisk majoritet för att införa ett licenssystem för utländska spelbolag, även om frågan om svartlistning är politiskt känslig i spåren av FRA-debatten och kritik mot flera länders nätcensur, rapporterar Ekot.

”Jag hoppas att vi inte behöver införa betalningsblockeringar i Sverige. Först och främst måste Sverige se till att tillåta utländska spelbolag. Innan vi har ett licenssystem tycker jag att det är onödigt att prata om eller överväga frågan”, säger Christofer Fjellner (M) i EU-parlamentet, till Ekot.

Staten drar in cirka 5 miljarder kronor om året på spelmonopolet och Svenska Spel, och frågan är hur inkomsterna ska kunna bli minst lika höga med ett licenssystem. Det går i teorin att få ut mer pengar om betalningar hindras till de bolag som står utanför licenssystemet, skriver Ekot.

Frankrike och Norge har infört ett licenssystem och Danmark är på väg.
DrD är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td